De Ardennen hebben een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers. Logisch natuurlijk, het ligt zo lekker dicht bij huis, en toch is het er zo anders. Wij zetten nog even alle redenen op een rijtje waarom je een bezoek aan de Ardennen écht niet kan overslaan.

1) Kom tot rust in de prachtige natuur

In Nederland zijn overal waar je kijkt mensen, zelfs in de natuur. In de Ardennen kun je de stilte gewoon ‘horen’. Het is een dunbevolkte streek vol prachtige, kronkelende beekjes, bossen, heuvels, valleien en weiden. Het is perfect om aan de stress en drukte van de dag te ontsnappen en even helemaal ‘offline’ te gaan.

2) Het is de perfecte plek voor de actieve vakantieganger

Deze reden is een inkoppertje, maar oh zo belangrijk: De Ardennen zijn de perfecte plek voor de actieve vakantieganger. Zit je niet graag stil en is jouw vakantie pas geslaagd als je uitgeput, maar voldaan thuiskomt? Dan ben je in de Ardennen helemaal op je plek. Mountainbiken, kajakken, raften, paardrijden of wandelen. Er is voor iedereen wel iets te doen!

3) Lekker eten voor de echte Bourgondiër

In de Ardennen weet men wel wat lekker eten en drinken is. Elke regio heeft zijn eigen unieke streekproducten. Vooral de bierliefhebber is hier goed op zijn plek: In Wallonië worden meer dan 500 verschillende soorten speciaalbier gebrouwen, zoals de bekende La Chouffe. Kaasplankje erbij? Ook daarvoor ben je in de Ardennen op de goede plek. Van zachte, romige geitenkaas tot sterke schimmelkaas, er is keuze genoeg!

4) Spot unieke dieren

Als je in Nederland gaat wandelen kom je met een beetje geluk een eekhoorn tegen. In de dichtbeboste Ardennen is de kans groot dat je tijdens je wandeltocht stuit op een wild zwijn, wasbeer, wilde kat, lynx, vos of voor de echte waaghals zelfs een adder.

5) Cultuur snuiven

Natuurlijk kun je ook volop cultuur snuiven in de Ardennen. Markten en festivals zijn volop vertegenwoordigd in deze streek. Geïnteresseerd in de geschiedenis van Wallonië? Ook dan is hier genoeg te doen. Denk aan indrukwekkende overblijfselen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de Slag bij Waterloo. Ook kastelen, kathedralen, monumenten en kloosters zijn er meer dan genoeg!

Kortom, van een vakantie in de Ardennen zal iedereen genieten. Of je nu houdt van een actieve vakantie, of meer geïnteresseerd bent in lekker eten en cultuur, de Ardennen bieden plezier voor iedere vakantieganger!

Op zoek naar een leuke outdoor activiteit in de Ardennen?
Bekijk ons uitgebreide aanbod outdoor activiteiten. Voor informatie, tips en advies kun je telefonisch contact opnemen via 0032 (0)84 411084, of stuur een e-mail naar info@brandsport.be.