Ben jij in de Ardennen deze zomer? Dan moet je in La Roche-en-Ardenne zijn geweest! Als locals, kenners en liefhebbers van de Ardense regio geven we jou de 7 beste tips voor een onvergetelijk bezoek aan La Roche-en-Ardenne.

La Roche-en-Ardenne is een charmant stadje in het hart van de Belgische Ardennen met een grote aantrekkingskracht op toeristen. Het aangezicht van het stadje wordt gedomineerd door het feodale kasteel uit de elfde eeuw. La Roche is de ideale uitvalsbasis voor wandelingen, mountainbiketochten en andere activiteiten in de Ardense natuur. Dankzij de fraaie ligging aan de Ourthe is de plaats erg in trek bij kajakkers en kanoërs.

Tip1: Kasteel ruïnes van La Roche

Hoog boven het stadje liggen de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van La Roche, de toeristische trekpleister van de stad. Volgens de legende worden de ruïnes nog steeds bewoond door het spook Berthe van La Roche. Tijdens een bezoek aan de ruïnes kom je alles te weten over Berthe. En in de zomer kun je haar ’s avonds vanaf een terrasje over de muren van het kasteel zien lopen!

Tip 2: Museum Slag om de Ardennen

In La Roche-en-Ardenne is tijdens het Ardennenoffensief in WOII zwaar gevochten. Dit museum vertelt het verhaal van de verwoestende Slag om de Ardennen. Het heeft een grote verzameling wapens en voorwerpen die geschonken werden door veteranen die deelnamen aan de slag.

Tip 3: Wildpark Gibier La Roche

In dit leuke wildpark loop je inheemse en andere Europese diersoorten tegen het lijf, in een buitengewoon groene omgeving. Tijdens de wandeling van ruim een kilometer kun je herten, hinden, damherten, moeflons, wolven, lynxen, wilde katten, vossen, uilen en boerderijdieren bewonderen.

Tip 4: Mountainbiken

Je kunt in de La Roche regio schitterende mountainbiketochten maken met verschillende lengtes en moeilijkheidsniveaus. Bij Brandsport huur je al voor 21,- euro een mountainbike en krijg je een gratis routekaart mee. Je vertrekt vanaf een locatie op hoogte zodat je niet hoeft te klimmen. Het is verstandig mountainbikes van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Tip 5: Parc Chlorophylle

Tijdens een wandeling door dit park kom je aan de hand van 26 houten attracties alles te weten over het leven in het bos. Het is een groen paradijs met o.a. een speeltuin, avontuurlijk parcours voor de kinderen, observatiehut en een hut voor schilder- en beeldhouwwerk. Via een houten brug kun je een deel van de wandeling tussen de toppen van de bomen maken.

Tip 6: Kajakken op de Ourthe

De Ourthe maakt een lus langs La Roche waardoor het lijkt alsof het stadje omringd is door de rivier. Deze zomer zijn alle rivieren in de Ardennen gesloten door de droogte, maar bij Brandsport kun je kajakvaren op een opgestuwd deel van de Ourthe, dat in een mooie diepe vallei kronkelt door het natuurpark. Je kunt er ook heerlijk zwemmen, wandelen en een terrasje pakken. Reserveer van tevoren je kajak.

Tip 7: Ambachtelijke chocoladefabriek

Cyril Chocolat is een ambachtelijke chocoladefabriek waar rondleidingen en live demonstraties worden gegeven. Ontdek hoe vroeger pralines en chocoladebeeldjes werden gemaakt. En bezoek nadien het kleine museum. Uiteraard kan er volop geproefd worden!

Op zoek naar een leuke outdoor activiteit in de Ardennen?
Bekijk ons uitgebreide aanbod outdoor activiteiten. Voor informatie, tips en advies kun je telefonisch contact opnemen via 0032 (0)84 411084, of stuur een e-mail naar info@brandsport.be.

Bronnen:
• VVV La Roche-en-Ardenne
• Top 10 bezienswaardigheden
• TripAdvisor