Wildwater Kajakcursus Ardennen

  • Gezelschap: Bedrijven, Scholen, Verenigingen, Vrienden & Familie
  • Beschikbaar op: Alle dagen

Wildwater Kajakcursus Ardennen

Wildwatervaren is een sport die een geweldige aantrekkingskracht heeft voor mensen van alle leeftijden en interesses. Of je nu voor ’t eerst gaat wildwatervaren of je bent al een ‘crack’, iedereen beleeft het op zijn eigen manier en haalt z’n voldoening uit allerlei verschillende elementen: de schitterende natuur, de spannende stroomversnellingen, het beheersen van de techniek, het rustgevende stromende water. Het is iedere keer weer een nieuw avontuur, altijd weer anders, verrassend en onverwachts, zelfs al zou je steeds op dezelfde rivier varen. Een avontuur dat Brandsport je laat beleven.

Kajakcursus
Als je deelneemt aan de kajakcursussen merk je dat je verrassend veel leert in één dag. Het leuke is dat je helemaal zelf verantwoordelijk bent voor hoe het gaat: je levert een individuele prestatie. Daarnaast is de samenwerking tijdens het varen met je eigen instructiegroep, en bij sommige stroomversnellingen ook tussen meerdere groepjes samen, van het grootste belang voor reddingen en de algemene veiligheid op de rivier. Hoe dat allemaal aangepakt wordt vertelt je instructeur en oefen je ter plaatse. Welke kajakcursus het beste bij jouw niveau past kan je verderop lezen.

Veelzijdig en opbouwend
In feite kan iedereen met een goede basisconditie en een sportieve instelling meedoen aan een wildwater cursus. Je vaart in een klein groepje van hetzelfde niveau met je instructeur op de rivier. Zo kan de instructeur het lesplan goed aanpassen aan dat niveau en de situaties die zich voordoen. Elk leuk plekje gebruiken we om je techniek en inzicht te verbeteren. Je leert zo alle aspecten van het wildwatervaren kennen: technieken (basis, vervolg en slalom), samenwerking, veiligheid, reddingen, materiaal- en wildwaterkennis; je leert het water ‘lezen’, zo leer je snel welke techniek je waar kunt toepassen. Onze ervaren instructeurs geven les op jouw niveau en proberen je steeds meer te leren. Spelenderwijs krijg je het varen onder de knie; zo’n rivier is net één grote fascinerende speeltuin.

Prijzen op aanvraag

Eventueel inbegrepen:
Instructie in kleine groepen, informatie, alle maaltijden en overnachtingen (slaapzak of dekbed meenemen, evt. te huur)

Niet inbegrepen
Vervoer deelnemers, kajak en wetsuit, eigen verzekering en taxen: € 2,50/nacht en € 1,50 / activiteit
 


 

Reserveer nu